טיפים ורעיונות לחובבי קולינריה

כמו האסייתים: איך מכינים מוקפץ?

אוהבים מוקפץ בסגנון אסייתי עם שלל ירקות, תבלינים ותוספות טעימות? מתברר שמדובר באחת המנות האהובות ביותר על הישראלים שבהחלט עברה תהליך "התאזרחות" ונעשתה חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי וכיום ניתן למצוא אותה בשלל מסעדות ולאו דווקא במסעדות אסייתיות, אלא אפילו בבתי קפה ובפאבים. זה תמיד כיף ללכת למסעדה ולהזמין מנת מוקפץ מפנקת, אבל האמת היא שהכי טעים והכי כיף להכין מוקפץ דווקא בבית. אם אתם מאלו שעוד לא יצא להם להכין את המנה, יכול מאד להיות שאתם חשובים כי מדובר במשימה מורכבת, אבל האמת היא שזה פשוט ויחסית וכל אחד יכול לעשות את זה בבית. כל מה שצריך זה להצטייד בחומרי הגלם הנכונים, בכלים שיאפשרו למצות את הטעמים המים ובמעט תעוזה, ואפשר להכין מוקפץ מושלם שלא נופל מזה שתמצאו במסעדות המובילות בארץ. אז איך מכינים מוקפץ? הכנו עבורכם מדריך מקוצר אך מקיף למדי שיאפשר לכם להתנסות בהכנה של מוקפץ טעים בפעם הראשונה. בהצלחה!

כמו האסייתים: איך מכינים מוקפץ?

הכנות

השלב הראשון הוא הכנות לבישול הכוללות את איסוף כלי הבישול וחומרי הגלם והמיזונפלס (הכנות מקדימות לפני הבישול). נתחיל עם הכלים שאתם צריכים.

  • כלים למוקפץ: בגדול, הכלי החשוב ביותר להכנת מוקפץ הוא מחבת הווק המסורתי. המחבת הזה מיועד להכנת מוקפצים שכן ניתן להקפיץ את המרכיבים הלכה למעשה באמצעות הידית וכן ניתן למצות את הטעמים בצורה טובה יותר. האם אפשר להסתדר עם מחבת רגילה? כן, אבל זה הרבה פחות נוח. כמו כן חשוב להצטייד בכף עץ טובה שתעזור לכם וקולפן בשביל הירקות.
  • הכנות לפני הבישול:
  • חיתוך ירקות: זהו החלק הסיזיפי ואולי המעצבן ביותר, אבל מייד אחריו מדובר בתהליך קצר ופשוט למדי. את הירקות ניתן לבחור ואנו ממליצים על בצל סגול, כרוב, קישואים, גזר, גמבה ושום בחיתוך גס יחסית. אפשר גם להוסיף פלפל חריף לאוהבי החריף וירקות נוספים לטעמכם כמו ברוקולי או כרובית.
  • טיגון קל בנפרד של העוף/בקר: אם אתם רוצים להכין מוקפץ עם עוף או בקר (אפשר גם עם סלמון או שרימפס), יש להקפיץ אותם קלות במחבת רגילה נפרדת ולשים בצד לאחר השחמה קלה.
  • הכנת האטריות: הכינו במים רותחים אטריות לבחירתכם (נודלס, אטריות ביצים, אטריות אורז או כל סוג אחר שאתם אוהבים).

אופן ההכנה

לאחר חיתוך הירקות וטיגון קל של הבשר, אפשר להתחיל במלאכת ההכנה. מחממים שמן לבחירתכם בווק ומתחילים עם טיגון של הבצל והשום לחריכה קלה. לאחר מכן מוסיפים את הגזר ונותנים לו להתרכך במשך כמה דקות ואז מוסיפים את כל שאר הירקות. נותנים להם להגיר מיצים במשך כשבע דקות ובשלב הזה ניתן להוסיף את התבלינים. תיבול אסייתי אותנטי זה משהו שאפשר לשחק איתו ואנחנו ממליצים בחום על תבלינים כמו רוטב סויה, ג'ינגר שאפשר לגרד קלות מעל הווק, למון גראס וצ'ילי מתוק או חריף. הוסיפו גם מלח גס ופלפל גרוס לפני הטעם ואפשר להוסיף גם צ'ילי גרוס לחריפות. מומלץ לטעום ולהוסיף כל פעם קצת עד שתגיעו לטעם המדויק. לאחר שהירקות מתרככים אפשר להוסיף את העוף/בקר (אפשר גם בלי בכלל אגב) ולתת להם עוד 3-4 דקות על המחבת ולבסוף מוסיפים את האטריות שהכנתם מראש. מערבבים הכל ומקפיצים לעוד דקות ספורות על המחבת, והנה לכם מוקפץ אסייתי אותנטי טעים ומפנק.

אז עכשיו כשאתם יודעים איך מכינים מוקפץ, כל מה שנשאר זה להיכנס למטבח ולפרגן לאהובים שלכם בארוחה טעימה. בתאבון, ואל תשכחו לשמור קצת לנו, כן?

נגישות