טיפים ורעיונות לחובבי קולינריה

מראש השנה ועד סוכות: 5 מתכונים מנצחים לחגי תשרי

חגי תשרי הם זמן של התחדשות, חשבון נפש ושמחה. בתקופה זו, חוגגים את תחילתה של השנה העברית החדשה, את יום הדין ואת חג סוכות. לצד הטקסים והמנהגים הדתיים, חגי תשרי הם גם הזדמנות נפלאה לאסוף את המשפחה והחברים סביב שולחן חג גדוש באוכל טעים ומסורת. מחפשים דרכים להפוך את החגים שלכם לבלתי נשכחים? במאמר הזה ניתן לכם חמישה רעיונות למתכונים שאתם חייבים לבשל עבור האורחים שלכם!

מהם חגי תשרי?

חגי תשרי הם שלושה חגים יהודיים שאנו מציינים בתחילתה של השנה העברית החדשה. הראשון הוא ראש השנה שנחגג יומיים ובו מתפללים לשנה טובה ומתוקה, וכמובן, אוכלים ארוחות חג עשירות. אחר כך, מגיע יום הכיפורים שבו צמים ומבקשים מחילה על החטאים. לפניו אוכלים ארוחה מפסקת, ואחריו סעודה לשבירת הצום. לבסוף, מגיע חג הסוכות שבו בונים סוכה למשך שבוע כדי להיזכר בנדודים במדבר לאחר יציאת מצרים. בהתחלה נפגשים לארוחת חג בסוכה המקושטת, ובסוף החג הזה, חוגגים את שמיני עצרת.

מתכון לביף וולינגטון

מצרכים

  • 1 קילוגרם פילה בקר דק
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כף שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטריות פורטבלו קצוצות
  • כף חרדל דיז'ון
  • חבילת בצק עלים
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

התחילו בתיבול נדיב של הבשר במלח ופלפל. חממו את שמן הזית במחבת על אש בינונית גבוהה, ואז צרבו את הבשר מכל הצדדים עד שהוא הופך לחום יפה. לאחר שסיימתם, הניחו את הבשר בצד ותנו לו להתקרר. באותה מחבת, טגנו בצל ושום עד שהם יהפכו לשקופים. הוסיפו פטריות קצוצות ובשלו אותן עד שהם יוציאו את הנוזלים שלהן. מרחו חרדל דיז'ון על בצק העלים והניחו את הבשר הצרוב במרכז. בזהירות גלגלו את הבצק סביב הבקר, וצרו מאפה הדוק. העניקו למאפה ברק זהוב יפהפה עם הביצה הטרופה, ואפו בחום של 220 מעלות במשך 35–40 דקות או עד שהמאפה זהוב והבקר מגיע לרמת העשייה הרצויה.

מתכון לפאי רועים

מצרכים

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס תערובת ירקות קפואים מופשרת
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • כוס ציר בקר
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 קילוגרם פירה

הוראות הכנה

חממו מחבת על אש בינונית גבוהה, ואז הוסיפו את הבשר הטחון. טגנו את הבשר עד שהוא הופך לחום ומבושל, והסירו את עודפי השומן. הוסיפו את הבצל והשום למחבת וטגנו עד שהם מתרככים. הוסיפו את תערובת הירקות, רסק העגבניות, ציר הבקר, מלח ופלפל. הביאו לרתיחה, ואז הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות או עד שהתערובת מסמיכה. העבירו את תערובת הבשר לתבנית אפייה. פזרו את הפירה מעל, ואפו בחום של 190 מעלות במשך 25–30 דקות או עד שהפירה זהוב והחלק העליון זהוב.

 

 

מתכון לפלפלים ממולאים

מצרכים

  • 6 פלפלים אדומים בינוניים
  • 1 קילוגרם בשר בקר טחון
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות אורז מבושל
  • 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
  • כפית תיבול איטלקי
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

חממו מחבת על אש בינונית גבוהה, והוסיפו את הבשר הטחון. טגנו את הבשר עד שהוא הופך לחום ומבושל, הסירו את השומן העודף והוסיפו את הבצל והשום למחבת. טגנו עד שהם מתרככים. הוסיפו את האורז, העגבניות, התיבול האיטלקי, המלח והפלפל, ערבבו היטב ובשלו מספר דקות. חתכו את החלק העליון של הפלפלים, והסירו את הזרעים והקרומים. מלאו כל גמבה בתערובת הבשר והאורז. הניחו את הפלפלים בתבנית אפייה, כסו בנייר אלומיניום ואפו בחום של 175 מעלות במשך 30–35 דקות או עד שהפלפלים רכים.

מגש ירקות קלויים

מצרכים

  • מגוון ירקות, קצוצים לחתיכות בגודל ביס, כגון: בטטה, דלעת, קישוא, פלפל, בצל, שום ופטריות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית עשבי תיבול מיובשים, כגון טימין, רוזמרין ואורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס זיגוג בלסמי

הוראות הכנה

חממו תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, ערבבו את הירקות, השמן הזית, המלח והפלפל ועשבי התיבול שמוסיפים טעם, ריח ובריאות. פזרו את הירקות על תבנית אפייה והכניסו לתנור. אפו במשך 25–30 דקות או עד שהירקות מתרככים, ורגע לפני ההגשה, זלפו על הירקות זיגוג בלסמי.

תבשיל בטטה מתוקה

מצרכים

  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • כפית זרעי כמון
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • 1/4 כפית אבקת הל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כוס מים

הוראות הכנה

חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית, הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהם רכים, כ-5 דקות. הוסיפו את זרעי הכמון, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור, הקינמון וההל וטגנו כדקה נוספת. הוסיפו את הבטטות וערבבו היטב, ואז הוסיפו את המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כשהסיר מכוסה כחצי שעה או עד שהבטטות רכות. הגישו חם.

לסיכום

חגי תשרי הם תקופה של מסורת, משפחה ומאכלים טעימים. חמשת המתכונים המנצחים האלה מציעים מגוון טעמים מענגים שיתאימו לכל טעם. למנה עיקרית מפוארת, נסו את הביף וולינגטון הממולא בפטריות. פאי שפרד ופלפלים ממולאים הם קלאסיקות חגיגיות, והירקות הקלויים ותבשיל הבטטה מוסיפים טעם וצבעים לשולחן החג. עם שילוב המתכונים האלה בתפריט של החגים, תוכלו ליצור סעודות חג בלתי נשכחות שיהיו מהנות לכל בני המשפחה. חג שמח!

נגישות