טיפים ורעיונות לחובבי קולינריה

עובדים בעסקי המזון – מה אפשר לעשות במצב של אובדן כושר עבודה?

אומנם תחום המזון אינו הייטק, אך גם פה ניתן למצוא תמיכה מלאה בעובדים שכושר העבודה שלהם נפגע. חושבים שהסיטואציה שלכם נוגעת להגדרה "אובדן כושר עבודה", מבקשים להבין מהי המשמעות, מנסים להבין לאלו סכומים ניתן לצפות ואף מבקשים להבין את מי ניתן לתבוע? ובכן מקרה של אובדן כושר עבודה לעולם אינו פשוט, אך כן מגובה במערכת משומנת ומסייעת. אם מטעם המדינה שמבקשת לסייע לאנשים עובדים ואם מטעם ביטוחים פרטיים שייתכן שיש לכם, גם אם אינכם מודעים. לרשותכם מידע מקיף בנושא, בתקווה שיעזור לחזור למסלול ויוביל לסיוע משמעותי.

אובדן כושר עבודה – הגדרה

אם נתחיל מההגדרה, נציין שאובדן כושר עבודה מתייחס למצב שבו היכולת להתפרנס נפגעת באופן חלקי או מלא. אם של תאונה ואם בשל מחלה. מצב שכזה מוביל לקשים כלכליים משמעותיים, כאשר הפגיעה יכולה להיות קבועה והיא יכולה להיות זמנית. כמו כן, גם מקרה בו לא יכולים להמשיך לעבוד במקום העבודה, אך כן ניתן למצוא עבודה חלופית עשוי לענות על ההגדרה. קוראים את הדברים ומזדהים? הגיע הזמן לבחון האם יש טעם להגיש תביעה בגין אובדן כושר עבודה. כיצד? הכרחי להתייעץ עם גוף מקצועי. זה יכול להיות גוף שפועל בהתנדבות וזה יכול להיות עו"ד. הרעיון הוא להשיג תמיכה מקצועית שתוביל לתמיכה כלכלית, ואף יש לבחון האם ניתן להשיג פיצוי משני כיוונים מקבילים. הן מביטוח לאומי והן מחברת הביטוח.

הקשר של קרן פנסיה וביטוח מנהלים

בעוד שלכל עובד במדינת ישראל יש תמיכה גבית מטעם ביטוח לאומי, הרי שלא לכולם יש ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי. לא זוכרים שאי פעם עשיתם אחד? ובכן לא רבים יודעים, אך אם יש לכם קרן פנסיה, או ביטוח מנהלים (וסביר להניח שיש לכם), הרי שייתכן שיש לכם ברקע ביטוח אובדן כושר עבודה. בהחלט מוטב להיות מודעים ולנצל זאת.

 

 

שלל משתנים הכוונה אחת

אומנם בין שני הגופים (ביטוח פרטי וביטוח לאומי) נמצא הגדרות שונות שמשפיעות על אופי הסיוע, אך בשני המוקדים עשויים לחכות סכומי פיצוי משמעותיים. מבקשים להבין האם מדובר באובדן כושר עבודה חלקי או מלא בהתאם להגדרה של ביטוח לאומי, ובמקביל בהתאם להגדרה של חברת הביטוח? כאמור כל גוף מגדיר באופן מעט שונה את הסיטואציה ופוסק בצורה שונה בנוגע לאחוזים שנוגעים לאובדן כושר עבודה. מכאן שאם לא רוצים לצלול לתוך עולם של מונחים משפטיים, ההמלצה היא להיעזר בעו"ד שבקיא בתחום באופן מקצועי.

הכנה לוועדה רפואית

לצד מגוון סימני שאלה, כן ניתן לציין מראש שוועדה רפואית חלק מסך התהליך, וזאת כדי לקבוע מהו הפיצוי שמגיע, בהתאם למצבכם כמובן. גם פה סיוע של עו"ד שבקיא בתחום יתגלה כיעיל במיוחד. עו"ד יסביר כיצד להתנהל אל מול הוועדה, מה לציין בפניה וכדומה. כמן כן, עו"ד יסייע להכין מגוון מסמכים נחוצים, כגון סיכומים ממפגשים רפואיים, אישורי שכר, מסמכים מטעם ביטוח לאומי וכדומה. לכן בירוקרטיה היא חלק מהותי מסך ההתנהלות, ועל כן טוב שיש ברקע דמות מקצועית שמסייעת לנווט ובו זמנית למנף את המצב לטובתכם.

סיוע כלכלי

רבים אינם יודעים, אך מי שמיוחס לו אובדן כושר עבודה, עשוי להיות זכאי לשורה של הטבות נוספות (לצד תמיכה כספית). כך למשל ייתכן שמגיעה מטעם ביטוח לאומי קצבת נכות כללית, הנחה בתחבורה ציבורית ובתשלומי ארנונה, סיוע בתשלומים שנוגעים לקופת החולים, הטבות במס הכנסה וכדומה.

לסיכום

נציין שאין לחוש אובדי עצות. אומנם הפרנסה נפגעה קשות, אך ברקע ישנה עזרה מהותית, כזו שרק צריך לדעת כיצד לנהל. מכאן שאין לראות בפניה לעו"ד שבקיא בתחום עוד הוצאה, אלא הוצאה שמובילה לסיוע משמעותי וחיוני. מבקשים לדעת את מי ניתן לתבוע, כמה ניתן להשיג מכל גוף וכדומה? אל תפעלו לבד!

נגישות