טיפים ורעיונות לחובבי קולינריה

עברתם ניתוח בריאטרי ואתם סבורים שהוא לא הצליח? יש מה לעשות!

אנשים רבים בוחרים לעבור ניתוח בריאטרי, ניתוח קיצור קיבה שמסייע להתמודד מול בעיית השמנת יתר שמסוכנת מבחינה רפואית. מדובר בהליך יחסית בטוח ואף מוצלח שמסייע לרבים לחזור לקו הבריאות, אך לעיתים אנשים יוצאים ממנו עם ספקות. ספקות לגבי איכות התוצאה ואיכות התהליך. מכאן שאם גם אתם עברתם ניתוח קיצור קיבה ויש לכם סיבה לחשוד שהוא לא עבר בהצלחה, טוב לדעת שאין להישאר מודאגים, אלא יש מה לעשות. מתחברים לדברים? מוזמנים למצוא מספר תשובות במדריך הבא!

ההבדל בין ניתוח רגיל לניתוח אלקטיבי

באופן כללי אין זה משנה אם עברתם ניתוח לקיצור קיבה, או ניתוח לב פתוח. בכל מקרה שבו עוברים טיפול לקוי בניתוח, כלומר עוברים ניתוח ויוצאים ממנו עם נזק, יש טעם לשקול הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, ופה נעצור להסביר. רשלנות רפואית מתייחסת למצב שבו טיפול רפואי סטה מדרך ההתנהלות הסבירה ועל כן הוביל לנזק משמעותי – פיזי או נפשי. עם זאת, ניתוח קיצור קיבה כן שונה באופן מהותי מניתוח לב פתוח, וזאת כי הוא מוגדר כניתוח אלקטיבי, משמע מדובר בניתוח שאינו נעשה תחת לחץ של זמן -לא מדובר בניתוח חירום. מהי אם כן המשמעות? לפני ניתוח שכזה ניתן להכין את החולה כראוי ללא תחושת דחק. זה אומר שהכרחי להסביר לו היטב מהן החלופות, מהן המשמעויות הנלוות, אלו סיכונים עומדים על הפרק וכדומה. אי לכך כאשר מדובר בניתוח שאינו מוגדר כחירום, הרבה יותר קל להוכיח שהתרחשה רשלנות רפואית – בהנחה שנגרם נזק ממשי ובמקביל לא ניתן לפני כן מידע מרבי ומקיף אודות התהליך.

פועלים מבלי להמר כלכלית

אומנם יש הבדל מבחינה משפטית בין ניתוח פלסטי, ניתוח נחוץ לניתוח חירום, אך השורה התחתונה זהה. אם עברתם הליך רפואי שהוביל לנזק משמעותי, יש טעם לבחון האם התרחשה רשלנות רפואית. מדוע? כי אם אכן התרחשה רשלנות רפואית ייתכן שמגיעים לכם סכומי פיצוי משמעותיים. כאלו שיעזרו להטיב את איכות החיים שנפגעה. כיצד אם כן יודעים האם יש טעם (או האם מדובר בצעד חכם) להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית? ובכן כיוון שהרוב הגדול חושש להיכנס להוצאות כספיות משמעותיות בשל תביעה, טוב לדעת שבתחום של רשלנות רפואית רוב עורכי הדין אינם גובים שכר טרחה אם הם אינם מנצחים בתיק. אז נכון שיש כמה הוצאות נלוות שלא ניתן להימנע מהן, אך הן יחסית שוליות, ואף יש לזכור שאם עורך דין ממליץ להגיש תביעה, נראה שהוא מאמין בלב שלם שיש בכך טעם. אף עורך דין לא ממהר לעבוד בחינם!

עברתם ניתוח בריאטרי ואתם סבורים שהוא לא הצליח? יש מה לעשות!

חושדים שעברתם רשלנות רפואית? כך פועלים!

כיצד אם כן ניתן להוכיח שמדובר ברשלנות רפואית? יש להיעזר בדעה של רופא מומחה שבקיא בנישה של ניתוח בריאטרי. דעה של רופא מומחה מהווה עדות קבילה משפטית, היא עשויה להכריע את פסק הדין. כמו כן, גם הנחייה של עורך דין שמתמחה בנישה מאוד חשובה. עורך דין יסייע להבין אלו מסמכים חשוב לאסוף, כיצד רצוי להתנהל מול הרופא המומחה שהוזמן מטעם ההגנה ובאופן כללי ינחה כיצד מוטב להתנהל מהרגע שמתעורר החשד. באופן שכזה ניתן לא רק לוודא שמגדילים את הסיכויים לנצח בתביעה, אלא גם זוכים להגדיל את הגובה של הפיצויים.

הסיבות שמאחורי רשלנות רפואית

לבסוף נציין שאם עברתם ניתוח בריאטרי וחושבים שיצאתם ממנו עם נזק משמעותי שהיה יכול להימנע, בהחלט יש טעם לשקול להגיש תביעה. ייתכן שלא קיבלתם הסבר מקיף טרם הניתוח. ייתכן שההרדמה לא הייתה מקצועית. ייתכן שהגורמים הרפואיים לא העבירו ביניהם מידע רפואי כנדרש. ייתכן ששוחררתם הביתה ללא הנחיות מקצועיות וכדומה. הנקודה היא שאם יש ספק אין ספק, וכן יש סיכוי להשיג צדק לצד פיצוי משמעותי.

נגישות