Nov 29

מסעדות עם קונספט מטבח שונה

כיום יותר מאשר בעבר צצות ועולות מסעדות עם מטבח קונספט ייחודי ורעיונות מרעננים לאוכל שלא נראה כמותו בעבר.  הטעמים שלנו השתנו והתיאבון שלנו והפתיחות לגלות עולמות אחרים  רק גדלה עם הזמן. הפתיחות לטעמים חדשים ורעיונות מקוריים תרמו לצמיחת תרבות משגשגת של אוכל ומטבחים שלא נראו כמותם.  ניתן להצביע על כמה וכמה גורמים משמעותיים אשר תרמו תרומה משמעותית לשינוי הקולינרי ולתפיסה שלנו לגבי אוכל ותרבות.


תכניות ריאליטי-תכניות האוכל והריאליטי בעצם חוללו מהפכה של ממש כאשר החזירו מחדש לקדמת הבמה את האוכל המסורתי הטוב והישן.  מסעדות שבעבר נחשבו עממיות וזולות מנצלות את דקות התהילה הללו לשוב ולמשוך לקוחות דרך מטבח אוכל עממי ופשוט מבית סבתא אשר עושים קאמבק מופלא.
גל האדווה מתפשט לו ובעלי מסעדות רבים במהלך די מבריק מרעננים כל העת את התפריטים ומכניסים לתוכו מאכלים מן העבר.


שפים מקומיים-לפתע גילינו בקרבנו שפים ישראלים אשר עומדים בסטנדרטים מקצועיים מהטובים בעולם. ייעוץ קולינרי ע"י שף מוסמך ישדרג את תפריט המסעדה וידאג לכך שכל הסועדים יהיו מרוצים וימשיכו להגיע ולסעוד. המטבח הישראלי הפך להיות מאוד מבוקש כל זאת הודות לרבים וטובים אשר שאפו פסגות ערים במסעדות הטובות ביותר בעולם ובכך נחשפו לטעמים ומאכלים רבים, חזרו ארצה והביאו את הבשורה עימם.
שמיים פתוחים-מאות אלפי ישראלים כל שנה טסים לחו''ל ובכך נכספים לעולמות ותרבויות בעלי קסם מטבח שונה ומדהים. את הזיכרונות הם מביאים לכאן ורבים מנסים לשחזר זאת במטבחי קונספט חדשים. 


עלייה ברמת החיים-ישראל צמחה וגדלה ובעקבותיה הכלכלה, מקומות תעסוקה רבים וענף התיירות רק פורח.  למרות שאנו מוקפים באויבים מכל עבר הצלחנו להקים אי של שפיות ויציבות כלכלית באזור בעייתי מבחינה דמוגרפית.  רמת החיים עלתה ובכך תרמה לתרבות האוכל המשגשגת.